5 sfaturi financiare pentru începutul de an

Începutul de an vine, de obicei, cu rezoluții și planuri îndrăznețe. Este un bun moment pentru o reorganizare în multe planuri ale vieții fiecăruia. Îmbunătățirea situației financiare poate fi un obiectiv important în 2020, pentru că îți poate aduce beneficii pe termen lung.

Pentru a te ajuta să ai un an mai bun din punct de vedere al banilor, îți prezentăm câteva sfaturi financiare utile și pe care le poți pune în aplicare imediat.

Suma credit:3 000 lei
2 200 lei 50 200 lei
- +
Perioada de plata:30 luni
24 luni 60 luni
- +
Rata lunara *Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ. Aplica acum
  1. Află exact ce cheltuieli ai

Unul din primii pași pe care trebuie să-i faci pentru a-ți gestiona mai bine banii este să știi exact cât cheltui într-o lună. Pune pe hârtie cheltuielile recurente (chirie, întreținere, utilități, factura de telefon, cablu TV/internet, rate la bănci etc.) și vei avea o imagine clară a banilor pe care trebuie să-i plătești lunar. Desigur că trebuie să adaugi cheltuielile cu mâncarea, îmbrăcămintea, combustibilul, etc. și să vezi câți bani îți mai rămân din totalul veniturilor.

  1. Crește-ți veniturile

Este important să îți ajustezi cheltuielile dacă este posibil și să nu faci achiziții sub impulsul de moment.  Dar mai important decât să-ți drămuiești cheltuielile este să te concentrezi pe creșterea veniturilor. Odată ce ți-ai stabilit o sumă rezonabilă pe care să o consumi lună de lună, găsește modalități de a câștiga mai mulți bani. Fie că este vorba de venituri din dobânzi, colaborări care îți aduc bani suplimentari, dividende, chirii etc., orice sursă suplimentară va scădea presiunea pe bugetul personal și îți va da o mai mare libertate financiară.

  1. Pune banii să lucreze pentru tine

Una dintre metodele de a-ți crește bugetul este să investești veniturile în active care să producă apoi venituri pasive. Deși trăim într-o societate consumeristă, poți să aloci o parte din venituri către investiții care pun banii să lucreze pentru tine. Acțiuni la bursă, depozite, opere de artă, ceasuri sunt numai câteva achiziții care, în timp, pot să-ți aducă beneficii financiare.

  1. Nu acumula datorii

Sunt perioade în care bugetul tău poate fi copleșit și te poți trezi că nu mai faci față cheltuielilor. Dacă ajungi să acumulezi datorii către stat sau către bănci și furnizori de utilități, vei acumula în fiecare zi penalități și sumele pe care trebuie să le achiți vor crește exponențial. Cu cât reacționezi mai repede într-o astfel de situație, cu atât mai mici vor fi pagubele și te poți redresa rapid. Piața oferă soluții pentru astfe de situații. Una dintre ele este un credit până la salariu. La Credius îl poți accesa imediat, online, și în câteva ore vei avea banii necesari pentru a-ți acoperi gaura din buget. Un singur credit este mult mai facil de gestionat decât 4-5 facturi și rate pe care nu știi cum să le plătești într-o lună.

Pentru cazurile în care socotelile tale de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, poți apela cu incredere la credite nebancare IFN, însă îți recomandăm să nu alegi o perioadă prea mare de creditare, altfel te vei simți constrâns de rate.

  1. Investește în educația ta financiară

Dincolo de multitudinea de sfaturi financiare pe care le poți aplica, folosește anul 2020 pentru a învăța cum să-ți administrezi mai eficient banii și cum poți să-ți construiești un viitor mai sigur. Învață care sunt căile cele mai eficiente și mai sigure de a-ți înmulți banii și gestionează-ți mai atent impulsurile de a-i cheltui ineficient.